OBISK PREDSTAVNIKA A.L.P. PECA NA NAŠI ŠOLI

V ponedeljek, 16. 4. 2012, nas je obiskal predstavnik A.L.P. Peca z Raven na Koroškem, g. Borut Iršič. Mladim kolesarjem, učencem 5.a in 5.b razreda, ki se pripravljajo na kolesarski izpit, je v okviru projekta EUROPE DIRECT, En avto manj, pripravil zanimivo predavanje, povezano s kolesarstvom. Tekom predavanja je g. Iršič za učence pripravil tudi krajši kviz o poznavanju EVROPSKE UNIJE. Za pravilne odgovore so bili učenci nagrajeni.

Vsi učenci so med predavanjem aktivno sodelovali, saj poznajo že veliko stvari, povezanih s prometom in kolesarjenjem. Znanje so si učenci pridobili med predavanji teorije, ki smo jih izvedli pri urah priprave, v marcu pa smo z obema razredoma tudi zaključili delo z mednarodnim projektom VARNOST IN MOBILNOST ZA VSE. Pri tem projektu smo imeli kar nekaj nalog in izvedeli smo veliko koristnega.

Na koncu predavanja in kviza je g. Iršič vsakemu kolesarju izročil Žepni vodič po Evropski uniji, Evropski kolesarski leksikon in knjižico Ali poznaš Lizbonsko pogodbo?

Učenci kolesarji so bili nad predavanjem navdušeni, kar potrjujejo tudi fotografije, ki jih najdete v galeriji.

 

Andrejka FAJMUT, prof.

Mentorica pri pripravi na kolesarski izpit

(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 1)