Učenci 9. razredov smo z razredničarkami in sorazredničarkami v ponedeljek in torek, 13. in 14. 6. 2016, preživeli v naravi na 1. lovskem taboru v lovski koči Ježevo. Lovski tabor so organizirali lovci Lovskih družin Bistra, Koprivna in Pogorevc.

Dvodnevno druženje z lovci je bilo poučno, razgibano in zanimivo. Spoznavali smo različne oblike rogov divjadi in različne bolezni divjadi. Preizkusili smo se v streljanju na tarčo. Obiskala sta nas dva lovca oponašalca jelenjega rukanja in nam pripravila pravo predstavo. Zvečer smo se odpravili na nočno opazovanje živali in imeli srečo, saj smo vse skupine videle kar nekaj gozdnih živali v njihovem naravnem okolju. Po prihodu z opazovanja smo si ob tabornem ognju sami pripravili večerjo – pečene hrenovke.

Prvi dan sta nas obiskali tudi gospa ravnateljica Romana Košutnik in gospa županja Romana Lesjak.

Naslednje dopoldne nam je pripravil krajše predavanje o zgodovini lovstva v Sloveniji predsednik Koroške lovske zveze gospod Leskovec.  

Vodji tabora gospodu Janezu Švabu ter vsem ostalim lovcem, ki so bili dva dni naši gostitelji in so resnično skrbeli za nas, se iskreno zahvaljujemo za vso gostoljubje, ki smo ga bili deležni.

Zahvaljujemo se tudi za majice, ki smo jih dobili v dar in nas bodo spominjale na zadnje dni v osnovni šoli.

                                                                 

Učenci in razredničarke 9. razredov

Ježevo 4

(Skupno 404 obiskov, današnjih obiskov 1)