PROJEKT PASAVČEK


pasavcekV tem šolskem letu smo se na Osnovni šoli Črna na Koroškem vključili v projekt PASAVČEK, katerega glavni namen je večja varnost otrok  med vožnjo in spodbujanje k pravilni uporabi otroških varnostnih sedežev in varnostnih pasov med vožnjo v avtomobilu. Namenjen je otrokom starim od 4 do 12 let ter njihovim staršem. Projekt temelji na pozitivni spodbudi za uporabo otroških sedežev ter varnostnih pasov med vožnjo v avtomobilu. Osrednja figura projekta je lik Pasavčka, ki na prijazen način opozarja otroke: Red je vedno pas pripet!

 

Projekt Pasavček vodi in koordinira Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Republike Slovenije. V Sloveniji se izvaja od leta 2005, najprej kot mednarodni projekt, v katerem je sodelovalo 14 evropskih držav, danes pa deluje na državni ravni.


V letošnjem šolskem letu je na naši šoli v projekt Pasavček vključenih 109 otrok, od tega 39 predšolskih otrok in 70 šolarjev prve triade. Projekt bomo na naši šoli intenzivno izvajali od sredine januarja do konca meseca aprila 2012. Nekatere dejavnosti pa bodo potekale tudi do konca šolskega leta.


In ne pozabimo, kaj je red: Red je vedno pas pripet!

 

 Zapisala: Ivanka Kompan, prof.

Nekaj poročil:


1. razred

2. razred

OPB 1

 

(Skupno 89 obiskov, današnjih obiskov 1)