POLETNA ŠOLA V NARAVI 2015 – SAVUDRIJA

SkupinskaSonce se v ponedeljek zjutraj ni še niti dobro zbudilo, ko so se naši petošolci v želji po novih dogodivščinah že podali na pot proti morju. Že tako dolga vožnja se je še nekoliko zavlekla, saj nas je zapora na cesti prisilila v nenačrtovan 2 urni postanek sredi avtoceste. Otroci polni pričakovanja, njihovi spremljevalci pa nekoliko v dvomih glede vremena, smo prispeli do našega »novega« doma ravno v času kosila.
Ko smo potešili svojo lakoto, smo se odpravili na ogled sob. Lepe in prostorne sobe, čiste kopalnice, sobe z izhodom na balkon, skupni prostori, igrišča, lokacija praktično na plaži… tukaj bomo zagotovo uživali!
Že kaj kmalu je nastopil čas za naše prvo skupno plavanje in tako smo se odpravili raziskovat obalo v upanju, da najdemo kar najboljši kotiček, kjer bomo lahko uživali v topli vodi. Vsak dan je potekal podobno, po zajtrku pouk, sledilo je plavanje, nato kosilo, kratek počitek, odhod na plažo, večerja in nato še sprehod, športne igre ali ples. V domu je bilo nastanjenih 6 šol, tako da družbe med plesi in športnimi igrami ni nikoli primanjkovalo.
Kljub nekoliko slabšim vremenskim napovedim za čas naše šole v naravi, pa sta nas vsak dan spremljala sonček in nebo brez oblačka, ter nam resnično polepšala bivanje v Savudriji. Dež nas je spremljal samo zadnji dan, na poti do Postojnske jame, kjer pa nas je še zmeraj pričakal suh in prijeten dan.
Ogled Postojnske jame je bil zelo prijeten in poln zanimivih informacij, večini otrok pa je bila najbolj všeč vožnja z vlakcem. Po končanem ogledu je bilo najbolj pogosto vprašanje: »Koliko časa potrebujemo do Črne?«, tako da je res že napočil čas za vrnitev domov.
Otroci polni spominov na nova doživetja, spremljevalci pa zaradi vseh teh doživetij že kar nekoliko utrujeni, smo se po ne predolgi vožnji pripeljali v naš domači kraj, kjer so nas poleg težko pričakovanih staršev pričakale tudi nekoliko nižje temperature kot smo jih bili vajeni. Samo še hitro slovo in vsak se je napotil proti svojemu toplemu domu.

Lep športni pozdrav!

Nevenka Germadnik
Metka Lesnik
Marko Sonjak

(Skupno 476 obiskov, današnjih obiskov 1)