V petek, 17. 5. 2019, so se učenci, ki obiskujejo izbirne predmete nemščina, angleščina in turistična vzgoja, odpravili na ekskurzijo v Nemčijo, kjer so obiskali zabaviščni park Legoland.

Ker nas je čakala več kot 500 km dolga vožnja v Gunzburg, so nas budilke neusmiljeno zbudile že pred drugo uro zjutraj. Z mešanimi občutki, polni vznemirjenja, vendar kljub temu z mislimi pri domači postelji, smo se v zgodnjih jutranjih urah odpravili iz domačega kraja proti našemu cilju.

Po prečkanju avstrijsko-nemške meje smo prispeli na južno Bavarsko. Cesta nas je vodila po čudoviti zeleni pokrajini, posejani z raztresenimi kmetijami in obdani z zasneženimi vršaci. Po svoji obliki nas je očaral še vedno bel Watzmann. Najbolj poslušni so iz ust  vodičke izvedeli  žalostno legendo o njenem nastanku in o okrutnemu kralju Watzmannu, ki je bil preklet zaradi svojih dejanj.

Na cilju nas je pričakal lep in topel sončen dan, kot nalašč za obisk Legolanda. Z  navdušenjem smo se podali novim, neznanim dogodivščinam naproti, v očarljiv otroški svet lego kock. Občudovali smo skulpture živali v naravni velikosti in drugih junakov iz Lego sveta. Kar težko si je predstavljati, da je na enem mestu zbranih več kot 56 milijonov najbolj znanih kock na svetu. Uživali smo v atrakcijah, vodnih in drugih vagolijah. Najbolj pogumni so se podali na adrenalisko vožnjo z vlakcem smrti. Ker je park sestavljen iz več tematskih sklopov, smo se lahko vživeli v svet mumij, piratov, faraonov in še bi lahko naštevali.

Dan nam je resnično prehitro minil in kmalu je napočil čas za odhod. S polnimi vrečkami Lego kock smo se poslovili od priljubljenega parka in si v mislih zadali obljubo, da se kmalu vrnemo.

Utrujeni, vendar polni lepih vtisov nepozabnega dne smo se počasi odpravili proti domu.

Več utrinkov ujetih v objektiv si lahko ogledate tukaj.

Angela Jelen

Marko Sonjak

Barbara Komar

(Skupno 218 obiskov, današnjih obiskov 1)