V petek, 16. 12. 2017, sta se učenki Zala in Manca iz 5. razreda skupaj z mentorico Nežo K. udeležili 17. srečanja UNESCO mreže šol Slovenije z naslovom “Jaz spoštujem človekove pravice”. S srečanjem so organizatorji želeli počastiti mednarodni dan človekovih pravic, ki uradno poteka vsako leto 10. decembra.
Na srečanju smo si ogledali predstavo, poslušali nekajs podbudnih govorov ter se udeležili različnih zanimivih delavnic. Spodaj si lahko preberete poročilo s srečanja naših dveh udeleženk.

16. 12. 2016 sva se zjutraj ob 6:20 skupaj z mentorico Nežo K. z avtobusom odpeljale v Ljubljano v Cankarjev dom. V Mežici, na Prevaljah, Ravnah, v Slovenj Gradcu in Dravogradu smo pobrali še učence drugih šol, ki sodelujejo s projektom Unesco. Po dolgi vožnji smo končno le prispeli v Ljubljano. Ker do Cankarjevega doma nismo mogli priti z avtobusom, smo del poti prehodili peš. Med potjo smo videli parlament, nacionalno univerzitetno knjižnico in univerzo.

parlament                          nuk

Ko smo prišli do Cankarjevega doma smo se registrirali in pomalicali. Nato smo odšli v Linhartovo dvorano. Tam smo si ogledali predstavo, ki je bila smešna in hkrati tudi poučna. Poslušali smo nekaj govorov in Unesco himno. Po koncu predstave smo šli na nekaj delavnic. Na eni delavnici smo izdelovali s papirja.  Na drugi delavnici smo se družili s psičko Tesso.  Ker nam je ostalo še nekaj časa smo se pridružili še delavnici za slepe. Poskusili smo hoditi s prevezo na očehin pravo palico za slepe, si podajati žogo, ki cinglja in igrati spomin za slepe (imeli sva prevezo). Delavnica nama je bila zelo všeč.

Ob 14:00 smo se odpravili nazaj domov. Nazaj smo se peljali čez Sleme. Za nami je bil zelo zanimiv dan.

Zala Prednik in Manca Lesjak, 5.a

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)