V okviru Geo projektnih dnevov je v šolskem letu 2014/15 na OŠ Črna na Koroškem potekal tehniški dan z naslovom Pestro, raznoliko, živo – v našem gozdu je zanimivo. Učenci prve triade smo v šolskem letu 2014/15 spoznavali gozd v različnih letnih časih. Barvita jesen nas je navdihnila za likovno ustvarjanje pri pouku in likovnem krožku. Prvošolci so razvrstili drevesa na listnata in iglasta. Zimski gozd je postal zavetje gozdnih duhov, ki so jih tretješolci prebudili na tradicionalni pustni povorki.

1

Ogledali smo si tudi lovsko razstavo v kulturnem domu, na kateri smo spoznali živalske prebivalce gozdov v naši okolici.

4 3

Pomlad nas je zvabila v naravo. V četrtek, 2. 4. 2015, smo se skupaj z učenci POŠ Žerjav odpravili na gozdno učno pot Teber. Prijazni gozdarji z Zavoda za gozdove v domačem kraju so nas popeljali od čebelnjaka do naslednjih opisnih točk: gozdna tla, sadovnjak, drevo, gozd, gozdna jasa, potok, usad in gozdna krajina.

8

Na poti smo se seznanili z osnovnimi značilnostmi in pomenom posameznih naravnih elementov gozda. Po poti smo pridno nabirali dele rastlin. Sledile so delavnice.

2 7

Raziskovali smo razdiralno moč dreves, vprašali smo se, kako iz lesa nastane premog ter izdelali rožice, ki večno cvetijo. Naravni materiali iz gozda so nam prišli prav tudi pri izdelavi velikonočnih piščančkov.

6 5

Naši izdelki so na ogled na razstavi v planinskem kotičku na šolskem hodniku.

Zapisala: Jasmina Dretnik

(Skupno 255 obiskov, današnjih obiskov 1)