FIT DAN BREZ MULTIMEDIJE

 

IMG_9896V ponedeljek, 20. 1. 2014, smo obeležili FIT dan brez multimedije. Tretješolci so v 1. a, 2. a in 3. a razredu izvedli anketo, v kateri jih je zanimalo, koliko časa dnevno učenci gledajo televizijo. Ugotovili so, da 35 učencev gleda televizijo več kot dve uri na dan. Osem učencev je odgovorilo, da televizije ne gledajo vsak dan. Petnajst učencev gleda televizijo eno uro na dan, manj kot pol ure pa samo sedem učencev.

Tretješolce je zanimalo tudi, koliko  časa dnevno učenci preživijo pred računalnikom. Štiriindvajset učencev igra računalnik več kot dve uri na dan. Pol ure dnevno nanj igra dvanajst učencev, deset pa eno uro na dan. Petnajst učencev je odgovorilo, da ne igrajo računalnika vsak dan.

Najbolj priljubljena dejavnost v prostem času je igranje računalnika, saj je kar trideset učencev navedlo, da prosti čas najraje preživljajo z igranjem računalniških igric. Sledi gledanje televizije, ki je priljubljeno pri enajstih učencih. Šele na tretjem mestu so igre na prostem in igre z žogo. Učenci so navajali še igranje šaha, kitare, klavirja, izdelovanje in branje. Vsaka od navedenih dejavnosti je priljubljena pri dveh učencih.

Tretješoci so rezultate ankete predstavili s črtičnim prikazom na plakatu na oglasni deski na hodniku.

Prvošolci so izvedli FIT didaktično gibalno igro Zimski športi. Učenci v podljšanem bivanju so se na igrišču igrali elementarne igre in sestavljali iz gradnikov.

V vseh razredih prve triade je po anketi sledil pogovor o tem, kako  lahko poskrbimo za gibanje v času gledanja TV, kako lahko poskrbimo za gibanje v času uporabe računalnika in kaj lahko počnemo namesto gledanja TV in uporabe računalnika.

Zapisala: Jasmina Dretnik

 

(Skupno 151 obiskov, današnjih obiskov 1)