EKO DAN
  
DSC_101812. maja 2014 smo na predmetni stopnji OŠ Črna izvedli tehniški dan s poudarkom na ekologiji.
Šestošolci so iskali črne ekološke točke v okolici šole in na področju centra kraja; le-te so poslikali, očistili in narisali zemljevid. Učenci 7. in 8.r. so popravljali smerokaze, na katere so pripisali oddaljenost. Ena skupina je posadila rože v okolici šole. Naredili so tudi tablice za eko vrt in izdelali hotel za žuželke. Nekateri so se lotili poslikave košev za smeti, ki jih imamo razporejene po šoli. V Rudarjevem so posadili drevesa, katerim so določili koordinate in izdelali tablice. Na igrišču so naredili nekaj velikih iger s povečavami, na primer šahovnice.

Ob koncu eko dneva smo v telovadnici te aktivnosti predstavili drugim, kjer so se izkazale še dodatne dejavnosti: literarna delavnica z nekaj ustvarjalnimi prispevki, dramska delavnica s kratko igrico v zvezi z ekologijo in likovna delavnica z ilustracijami. Mladi novinarji smo o vsem tem sestavili poročilo in posneli izjavo vodje EKO dneva Špele Pečnik, fotografi pa so vse dogodke dokumentirali s fotoaparatom.
S tem smo poudarili pomen skrbi za naravo in okolje, v katerem živimo, ter s svojim delom prispevali k urejenosti naše šole in okolice.
 
Mladi novinarji: Kaja, Aljaž, Leon, Nežka, Manja
(Skupno 49 obiskov, današnjih obiskov 2)