Da vam vsem skupaj, tako otrokom kot tudi staršem olajšamo karantenske dni, smo pripravili izbor predlogov in povezav do različnih e-gradiv. Na spodnjem seznamu boste zagotovo našli kaj zase, mlajši in starejši. Vabljeni k branju, poslušanju pravljic, ogledu lutkovne predstave!

pripravila Tea Rotovnik

Biblos

Ponuja izposojo in prodajo e-knjig. Sodeluje z založbami in knjižnicami.

Na Biblosu je na voljo za izposojo kar 542 e-knjig za otroke in mladino:

Za izposojo e-knjig v Biblosu je potreben vpis v eno od splošnih knjižnic.

Nekatere knjižnice ponujajo možnost včlanitve na daljavo: https://plus.cobiss.si/opac7/rsu.

Kako si v BIBLOSU izposodite e-knjige s člansko izkaznico splošne knjižnice: VIDEO NAVODILO.

 

Brezplačno gradivo za otroke in mladino:

 

 

 

  • Priporočilnica: V Priporočilnici predstavljajo najnovejše mladinske (tudi poučne) knjige. Objavljenih je že lepo število prispevkov (preko 300), v katerih so predstavljene dobre knjige, ki jih boste lahko ponudili v branje svojim učencem, otrokom ali vnukom. Pri večini prispevkih boste našli tudi spodbude za branje, ki jih boste lahko uporabili za morebitno nadaljnje delo s knjigo in motiviranje mladih bralcev.

 

Uporabljate lahko tudi:

 

 

Priporočamo tudi:

 

  • Domače branjev času samoosamitve (priporočilni bralni seznami): spletna kampanja, pri kateri na MMC-ju združujejo moči z Javno agencijo za knjigo (JAK).

 

  • Organizacija UNESCO​ je omogočila dostop do svoje svetovne digitalne knjižnice. Ta združuje širok nabor kulturnih in izobraževalnih vsebin. Na spletnem mestu najdete zanimivo gradivo, različna besedila, zemljevide, fotografije, posnetke in filme v sedmih jezikih. Do vsebin lahko dostopate na povezavi: https://www.wdl.org/en/.

 

 

 

 

 

PONUDBA ZALOŽB:

 

(Skupno 1.463 obiskov, današnjih obiskov 1)