Že prvi dan jesenskih počitnic so se učenci družili v veselem, prijetno-razpoloženem vzdušju. Veliko smo oblikovali, šivali, barvali in ustvarjali z namenom, da izdelamo čim več izdelkov, ki bodo namenjeni zbiranju prostovoljnih prispevkov na bazarju konec novembra.

Učenci so se pričeli zbirati ob 9. uri. Pogledali so si različne, zelo raznolike razporeditve dela ter se sami odločili glede na svoje želje, interese in znanje, kje bi želeli sodelovati.

Ustvarjali so nakupovalne vrečke iz rabljenih oblačil, kjer se je še posebej izkazala učenka 8. razreda Luna Pušnik, ki se je prostovoljno in zelo samostojno lotila šivanja na šivalnem stroju. Delo ji je šlo odlično od rok, z zanimanjem pa so jo opazovali tudi mlajši učenci. Bravo!

Nekoliko hitro, ampak zaradi povpraševanja še zmeraj ravno dovolj zgodaj, smo se lotili tudi izdelovanja voščilnic. Otroci so v zelo ustvarjalnem vzdušju izdelovali unikatne voščilnice z božično-novoletnimi motivi. Izdelki so zelo dodelani in raznoliki, so odraz njihove svojevrstne ideje, izvirnosti ter samostojnosti.

Iz recikliranega papirja so izdelovali vrečke za domač čaj, ki ga nabiramo in sušimo še vedno po receptu svojih babic. V lično embalažo pa so s tekočimi jedilnimi barvami obarvali sol in ji dodali eterično olje. Nekateri učenci so svojo umetniško žilico prenesli tudi na glinene šparovčke, njihovo izražanje je edinstveno.

Dopoldne je bilo zelo pestro in produktivno, imeli smo se lepo, ob delu smo se zelo zabavali. Pohvaliti velja vse učence, ki so bili pripravljeni sodelovati in so se na delavnicah zelo potrudili.

Zahvaljujemo se vsem, ki so sodelovali in so bili pripravljeni nekaj postoriti tudi v dobrobit šole.

Zvečer smo organizirali tudi filmski (oziroma animirani) večer na tematiko: noč čarovnic. Skupaj smo si ogledali animiran film. Odziv je bil več kot odličen!

Več utrinkov si lahko ogledate v galeriji.

 

Lep pozdrav!

 

Ana Kamnik

Vesna Burjak

Polona Krajnc

Oblak Tamara

Barbara Komar

Petra Štumpfl

Marko Sonjak

(Skupno 128 obiskov, današnjih obiskov 1)