Dan_kulturne_raznolikosti-2013V torek, 21. 05. 2013, je v Celju potekala prireditev ob DNEVU KULTURNE RAZNOLIKOST ZA DIALOG IN RAZVOJ.

S to prireditvijo smo obeležili 60. obletnico svetovne mreže UNESCO pridruženih šol in 20. obletnico slovenske mreže UNESCO pridruženih šol.

Prireditve so se skupaj z mano udeležili trije učenci 7. a razreda in sicer Maša J., Zana M. in Kristijan S. Po uvodnih besedah so se učenci razdelili v vnaprej izbrane delavnice. Na razpolago jih je bilo kar nekaj, izbrali pa so fotografsko delavnico, kjer so se s fotoaparati sprehajali po starem Celju.

Mentorji smo bili povabljeni v muzej Celeia- mesto pod mestom, kjer smo si ogledali ostanke rimskega mesta. Razstava je res osupljiva in vredna ogleda.

Po vrnitvi z delavnic in ogledov so nam na Šolskem centru Lava pripravili zelo pester kulturni program. Vodilo letošnje prireditve je bilo OCEAN NASTAJA PO KAPLJICAH, kar je bila tudi rdeča nit prireditve.

UNESCO-vci in UNESCO-vke smo v tem lepem mestu preživeli čudovit in zanimiv dan, saj smo se družili z vrstniki, izmenjavali izkušnje in spoznali veliko novega.

VTISI UČENCEV:

Zana– bilo mi je zelo všeč, saj smo videli veliko zanimivih stvari. Najprej smo si ogledali stare slike mesta, nato stare dele fotoaparatov, sobo temnico, kjer so fotografi izdelovali fotografije. Nato smo si šli pogledat še sobo, v kateri so fotografirali zelo dolgo nazaj. Spoznali smo tudi stara oblačila, kot so npr. kopalke. Nato smo fotografirali zanimivosti mesta.

Maša– bilo mi je zelo všeč, ko smo si šli pogledat stare fotografije, fotoaparate in še veliko več. Sprehodili smo se po starem mestu Celje in tam posneli fotografije. S tem izletom sem se naučila veliko novega, bilo mi je zanimivo in bi z veseljem ponovno šla.

Kristijan– včeraj je bilo zelo zanimivo, najbolj pa v hiši fotografskega mojstra Pelikana. Upam, da se bom naslednje leto spet udeležil te prireditve.

 Zapisala učiteljica

Andrejka FAJMUT, prof.

GALERIJA

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)