AKCIJA BODI VIDEN, BODI PREVIDEN

 Akcija_BODI_VIDENV torek, 14. oktobra, smo s petošolci OŠ Črna na Koroškem tekom celega dne izvajali akcijo BODI PREVIDEN. Začeli smo v dopoldanskem času, po pouku. V tem času so bili aktivni učenci- vozači, ki se popoldan težko priključijo raznim aktivnostim, a bi vseeno radi sodelovali. Tako smo dopoldne izvedli akcijo, namenjeno voznikom. Že prejšnje dni so učenci risali risbice z vsebinami iz prometa in na risbicah za voznike zapisali dobre želje in nasvete za delovanje v prometu. Tako so dobili priporočila, kot na primer:

–  Bodite strpni do pešcev, kolesarjev in starejših.

–  Pred prehodi za pešce zmanjšajte hitrost.

–  Pešcem pri prehodu vedno ustavite.

–  Še posebej previdni bodite v bližini šole in vrtca…

Policist nam je pomagal, da so vozniki ustavili in potem so jim učenci izrekli nekaj priporočil ter jim izročili risbico. V tej akciji je sodelovalo osem učencev.

V popoldanskem času je bilo učencev več, kar trinajst. Sprehodili smo se skozi Črno in mimoidočim, ki niso imeli odsevnih teles, prijazno povedali, zakaj smo jih ustavili in jim ponudili kresničko ali odsevi trak in seveda risbico s priporočili za pešce. Tako je na risbicah pisalo:

–  Hodite po pločniku.

–  Cesto prečkajte na označenih prehodih za pešce in se pred prečkanjem vedno prepričajte (poglejte levo- desno- levo).

–  Bodite vidni, v mraku ali slabem vremenu nosite svetla oblačila.

–  Odrasli vedno držite otroke za roko.

–  Upoštevaje predpise- pešci nimajo absolutne prednosti…

Odsevnike smo delili odraslim, otrokom in tudi kužki so jih dobili, da so jim jih lastniki pritrdili na ovratnice.

Akciji sta bili zelo uspešni, učenci zelo zavzeti in navdušeni, prejemniki skromnih daril pa tudi zelo hvaležni in so akcijo, tako eno kot drugo z nasmehom sprejeli. Učence so tudi pohvalili za izvajanje akcij ter drobna darilca.

 Galerija

Mentorica pri pripravi na kolesarski izpit

Andrejka Fajmut, prof.

(Skupno 162 obiskov, današnjih obiskov 1)