V petek, 20. 4. 2012, smo se udeležili zaključka  4. pilotnega Unescovega l i k o v n ega  natečaja z naslovom Odnos do sebe, družbe in domovine, ki je potekal na OŠ Davorina Jenka v Cerkljah na Gorenjskem. Motivika natečaja je bila vezana na kulturno in naravno dediščino naših krajev, s poudarkom na arhitekturni dediščini (arhitektura mest in podeželja, muzeji na prostem, gradovi, dvorci, palače, arhitekturni detajli) ali naravni dediščini (naravni spomeniki,  narodni parki, naravne znamenitosti…).

Drugošolci smo ustvarjali na temo GRADOVI KRALJA MATJAŽA in prejeli nagrado za kolekcijo v skupini 6 do 10 let.

Skupaj z nagrajenci iz vrtca smo si po podelitvi ogledali gledališko predstavo Bedak Pavlek, nato pa še razstavo likovnih del. Za vedno pa nam bo ostal v spominu tudi ogled letališča Jožeta Pučnika na Brniku.

Drugošolka Liza je svoje vtise strnila takole:

Sodelovali smo na likovnem natečaju. Risali smo gradove kralja Matjaža. Mentorici sta bili Jasmina Dretnik in Danica Štern. V našem razredu smo nagrado dobile Liza Vesničar, Brina Dimnik, Ana Petrič in Johana Lesjak. Nagrajeni so bili tudi otroci iz vrtca. Skupaj smo odšli v Cerklje na Gorenjskem. Tam smo prejeli diplome za lepe risbe. Ogledali smo si tudi predstavo. Pripravili so nam pogostitev. Potem smo odšli na letališče Jožeta Pučnika. Ogledali smo si policijske helikopterje. Videli smo tudi gasilska vozila. Ta dan mi je bil zelo všeč, ker sem ga preživela s prijateljicami. 

Nekaj utrinkov…

CERKLJE__NAGRADA_003  CERKLJE__NAGRADA_012  CERKLJE__NAGRADA_017  CERKLJE__NAGRADA_024 CERKLJE__NAGRADA_031    CERKLJE__NAGRADA_036    CERKLJE__NAGRADA_088    


Zapisala: Jasmina Dretnik, prof.

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)