IMG_1654

Po napornem prvem dnevu polnem dogodivščin in novih spoznanj nas je zvečer le premagal spanec. Kljub pestrosti in raznolikosti tem pogovorov, ki jih kar ni hotelo zmanjkati smo se počasi vsi odpravili v svoje sobe in se zavili v tople oddeje.

IMG_1685 IMG_1693IMG_1670 IMG_1666 IMG_1660

Zbudili smo se v nekoliko turobno, oblačno jutro, vendar se kljub slabemu vremenu nismo predali. Dan smo pričeli s krajšo jutranjo telovadbo. Po zajtrku smo se toplo oblekli in se peš odpravili do nekaj kilometrov oddaljenega umetnega jezera ob reki Dravi. Tukaj smo se preizkusili v vožnji s kanuji, ki je bila zelo zanimiva. Morda se res nismo vozili po najbolj ravnih linijah in smo iz zraka izgledali kot da vozimo slalom, smo pa zato zagotovo neizmerno uživali. Neumorno veslanje po Dravi nam je vzpodbudilo tek, ravno pravi čas do vrnitve na kosilo.

IMG_1704IMG_1746

V popoldanskemu času smo se posvetili verjetno eni največjih, če že ne največjiznamenitosti ptujskega okoliša – kurentu, ali kot mu pravijo v narečju – korant. V prvem delu delavnic smo se naučili veliko o njegovi zgodovini, značilnostih in posebnostih, v drugem delu pa smo poizkusili izdelati svojega kurenta iz naravnih materialov. Pri izdelavinaših kurentov smo se zelo zabavali in kot lahko vidite na slikah smo ustvarili res lepe izdelke.

IMG_3248 IMG_1772IMG_3268IMG_3260 IMG_1728IMG_1742

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Večer smo posvetili kreativnim delavnicam, kjer smo preizkusili naše ročne spretnosti. Seveda pa smo nekaj časa pred spanjem prihranili tudi za druženje.

 

 

IMG_3285  IMG_1777

Lep športni pozdrav iz Ptuja!

Mojca Kovač Piko

Marko Sonjak

(Skupno 71 obiskov, današnjih obiskov 1)