Na OŠ Črna na Koroškem smo v torek, 5. 10. 2021, v sklopu Tednov vseživljenjskega učenja in v sodelovanju z Ljudsko univerzo Ravne na Koroškem iskali poti do različnih stvari. Kulturni dan smo posvetili raziskovanju književnosti, gledališča, lutk, muzejskih gradiv, glasbil, jezikov, držav, multikulturnosti …

Učenci 4. in 5. razreda so se podali v svet književnosti – na pot do literarnih junakov in knjižnih polic. Vas zanima, koga vse so srečali na svojem potovanju in kaj vse so ustvarili?

Šestošolci so skupaj z učiteljico Marijo Rus in knjižničarko Teo Rotovnik odpotovali v svet muzejskih gradiv in virov. S pomočjo IKT so odkrivali pomen zgodovinskih virov za zgodovino, ustanove, ki hranijo zgodovinske vire, razvijali so spretnost zbiranja in izbiranja informacij ter dokazov iz različnih virov in literature ter se naučili pravilno navajati vire in literaturo.

 

Sedmošolci so se ambiciozno podali na potep v lutkovno gledališče. Pripravili so dramatizacijo pravljice Uboga gospa šoja (https://www.lahkonocnice.si/pravljice/uboga-gospa-soja), izdelali lutke in postavili sceno za pravo lutkovno gledališče. Na koncu so pripravili lutkovno predstavo, ki so jo tudi posneli. Ko jim bo uspelo zmontirati filmček, bodo lutkovno predstavo poslali učencem razredne stopnje.

Učenci 8. a so se podali na pot raziskovanja držav in multikulturnosti.

 

Razredničarka in sorazredničarka 8. b pa sta z učenci raziskovali svet glasbil. Kaj vse je nastalo izpod spretnih rok učencev, si lahko ogledate v avli šole in na priloženih fotografijah.

Devetošolci so res tisti, ki znajo največ na šoli, vendar znanja ni nikoli dovolj. Tako so se skupaj z učiteljico Mileno Mesner in sorazrednikom odločili za pot do širjenja obzorij.

Čeprav se je kulturni dan končal, se bo naša pot do učenja, raziskovanja, odkrivanja in igranja nadaljevala še nekaj mesecev oz. let.

Galerija

Sergeja Gerdej

(Skupno 32 obiskov, današnjih obiskov 2)