Sonček, plaža, kopanje, otroško vriskanje, supanje, ladjica, morske živali, najlepše slovensko obalno mesto, nočno kopanje,  to so besede, s katerimi lahko na kratko opišemo današnji dan.

Jutro smo pričeli na nekoliko drugačen, zdrav način in sicer z jutranjo telovadbo. Sprostili in zbudili smo se z lahkotnim tekom ob obali, gimnastičnimi vajami in jogo s pogledom na morje.

Dopoldansko kopanje je hitro minilo v izpopolnjevanju tehnike, supanju in iskanju školjk.

 

 

 

 

 

 

Po hitrem kosilu smo se odpravili na pomol, kjer smo pričakali našo barko, ki nas je popeljala do Pirana. Vožnja z ladjico je bila prijetna, mirna in predvsem zanimiva za otroke.

V samem mestu smo si najprej ogledali morsko življenje v Aquariumu. Sam ogled je bil zelo zanimiv in od blizu smo si ogledali veliko morskih živali, tako znanih kot tudi tistih, za katere še sploh nismo slišali. Imeli smo tudi nekoliko sreče in v Akvarij prispeli ravno v času hranjenja živali, tako da je bil sam ogled še toliko bolj zanimiv.

Ko smo do potankosti proučili morsko življenje, smo se odpravili na sprehod po starem delu mesta, kjer smo si ogledali ozke srednjeveške ulice, ki so tako značilne za stara obmorska mesta, še posebej Piran.

Pot nazaj je hitro minila in že nekoliko lačni smo težko pričakovali večerjo. Zvečer smo se odločili za nekaj avanture in odšli na plažo, kjer se je par pogumnih učencev in učenk odločilo, da bodo ugotovili kako izgleda kopanje ponoči.

Ko se zabavaš čas hitro mine in kmalu smo se morali odpraviti proti sobam. Pestri dnevi so prinesli že nekaj utrujenosti in večina učencev je bilo svoje postelje kar nekoliko vesela.

Lep športni pozdrav!

 

Andrejka Fajmut

Oblak Tamara

Burjak Vesna

Komar Barbara

Sonjak Marko

(Skupno 221 obiskov, današnjih obiskov 1)