Prvi dan letne šole v naravi se počasi preveša v pozno noč, otroci so zaspali in napočil je čas, da vam na kratko opišemo kako smo se imeli.

Kljub ne preveč pozitivni vremenski napovedi za ta teden, smo se zjutrjaj polni optimizma odpravili proti Primorski. Na samem začetku so bili otroci morda nekoliko zadržani, vendar so se nekje na polovici poti spomnili starih prijatelstev in na avtobusu se je zaslišala pesem »Mi gremo pa na morje«.

Ob pesmi in igrah je pot hitro minila in kmalu smo se znašli pred našim hotelom. Pozdravil nas je pravi poletni dan, s temperaturo kar preko 30 stopinj.

Kakor hitro smo opravili s formalnostmi na recepciji smo odšli na kosilo, nakar je sledila vsa procedura razporejanja po sobah in urejanja svojih bivališč. Po krajši pavzi in nekaj sto vprašanj »Ali si lahko že oblečem kopalke?« kasneje smo se odpravili na plažo. Voda je bila zelo topla, žal pa so se naši pogledi ves čas obračali proti nevihtnim oblakom in strelam v daljavi. Ves čas smo v glavah preračunavali pot nevihte in ugibali, ali se nas bo usmilila. In se nas tudi je.

Čas preživet v vodi je bil danes namenjen predvsem testiranju in razporeditvi učencev v homogene skupine za delo. Po končanem testiranju smo se predali zabavi in igri, nekaj učencev pa se je preizkusilo tudi v vožnji s supom, ki nam ga je prijazno posodila naša svetovalna delavka gospa Barbara Komar.

Po večerji, ki smo jo vsi že stežka pričakovali, smo se odpravili na nekoliko daljši pohod po peš poti nad Izolo, s prelepim razgledom na morje in primorsko pokrajino. Na koncu sprehoda pa sta se nam pridružila še dva nova prijatelja, mlad kuža in ježek Jožek.

S kar nekoliko težkimi nogami smo se zvečer vrnili v sobe, se hitro pripravili za nočni počitek in sladko zaspali…

 

Več utrinkov današnjega dne si lahko ogledate v galeriji.

 

Ker slika oziroma video pove več kot tisoč besed, smo vam pripravili tudi krajši video, ki si ga lahko ogledate na šolskem you tube kanalu ali na tej povezavi.

(Skupno 484 obiskov, današnjih obiskov 1)