Spoštovani starši, dragi učenci in učenke,

Za nami je prvih pet dni pouka na daljavo. Ugotavljamo, da se vam je uspelo prijaviti v spletne učilnice in da v glavnem opravite zadolžitve. Redno delo, odzivanje in stik z nami, vam bo olajšalo marsikatero težavo. Pet dni že skupaj, vi in mi,  raziskujemo nekaj novega in se učimo s pomočjo tehnologije. Kar dobro nam gre.

Želim povedati, da sem z delom učiteljev in učiteljic več kot zadovoljna. Navodila so vzorna, strokovna in predvsem vsebujejo človeško noto, ki jo danes še kako vsi potrebujemo… kaj šele naši otroci. Prosim, da jih spodbudite tudi vi, da se učiteljem oglašajo, da jim povedo kako jim gre, da mogoče potarnajo, če je česa preveč… Vse to lahko delajo, da bodo imeli občutek, da niso tako daleč od šole…

Pa še nekaj informacij v zvezi s šolskimi aktualnostmi:

  1. Podaljšanje pouka v poletje

Verjetno ste slišali kaj o tem in prvomajskih praznikih ..  Zagotavljam vam, da so vsi dnevi na daljavo, dnevi pouka in teh gotovo na naši šoli ne bo nihče nadomeščal. To bom jasno povedala povsod in tako bo… Ni ravno veliko šol v Sloveniji, ki so bile na to situacijo pripravljene in mnogo jih je, ki se šele pripravljajo, da bi s poukom na daljavo začeli v ponedeljek, ko je zadnji čas, ki ga je kot pogoj postavilo MIZŠ. Govoriti o kvaliteti priprav in navodil pa je druga pesem… Naša navodila so na voljo vsem in bodo v spletnih učilnicah ostala do konca šolskega leta, vedno na vpogled vsakemu…
Bomo videli koliko časa bo tako delo potrebno, a skrb, da bi podaljševali v poletje, je odveč… Po preizkušnji, ki jo doživljamo, bo dopust nekaj kar bomo rabili vsi, učenci pa gotovo počitnice…

  1. NPZ-ji

Datumi NPZ-jev za 6. in 9. razred so še vedno isti, a močno dvomim, da se bodo izvajali v teh terminih. Trenutno potekajo dogovarjanja in jaz zagovarjam stališče, da bi morali iti v jesenski čas že v osnovi, saj bi na podlagi rezultatov učitelji lahko kaj spremenili še tekom šolskega leta.

  1. Vpis v srednje šole
    Glede vpisov v srednje šole vam ni treba skrbeti. Nič vam ni treba delati samostojno. Vse bo narejeno tako kot ponavadi – torej v šoli, ko se vrnemo… Vsi vpisi so preloženi.

Dragi starši, vemo da sedaj sprejemate še dodatno odgovornost za delo vašega otroka, to je nadzor in motivacijo, kar v trenutnih časih čustvene napetosti ni lahko.

Vsi učitelji, svetovalna služba in ravnateljica, se vam želimo zahvaliti za to, kako resno in odgovorno ste sprejeli novo obliko dela.

Lepo bodite, spoštujte ukrepe in bodite zgled, predvsem pa ustrezno skomunicirajte ukrep prepovedi združevanja (do 5 oseb) ter si seveda pišimo.
Pišite učiteljem ali pa meni, če menite, da je v kakšnih navodilih česa preveč… Iskrena komunikacija na daljavo je edino kar nam ostaja v tem trenutku.

Želimo vam zdravja in kljub vsem zastrašujočim informacijam ne pozabite na smeh in veselje znotraj družine.

Ravnateljica Romana Košutnik

(Skupno 166 obiskov, današnjih obiskov 1)