Na naši šoli je potekal že tradicionalni dvodnevni tabor Kralj Matjaž pod goro Peco.  Pridružile so se nam tudi OŠ Franja Goloba Prevalje, Prva OŠ Slovenj Gradec, OŠ Neznanih talcev Dravograd in Gimnazija Ravne.  S taborom smo pričeli v petek popoldne. Po kulturnem programu so sledile ustvarjalne delavnice, kjer so se učenci spoznali s kaligrafijo, izdelali so si magnetke z motivi gradov in kralja Matjaža, pujske za srečo in obeske za ogrlice. Tudi škrat Perkmandeljc med našimi izdelki ni manjkal.

     

   

Zvečer smo se z lučkami odpravili na nočni pohod v neznano ter pomagali pri iskanju skritega zaklada. Po večerji smo se lotili načrtovanja skic gradov in se odpravili na druženje v telovadnico. Prijetno utrujeni smo zaspali na blazinah v učilnicah.

Sobota je bila delovna, saj smo takoj po zajtrku in pospravljanju učilnic odšli na gradnjo snežnih gradov.  Gradnja je trajala štiri ure in nas je fizično utrudila.

         

  

Nastali so čudoviti in zanimivi gradovi, v katere bi se kralj Matjaž s svojo Alenčico z veseljem namestil. Med gradnjo nas je iz urada za UNESCO obiskala tudi gospa Barbara Urbanija, ki je sodelovala pri podelitvi nagrad našim uspešnim graditeljem. Podelili smo tudi nagrade trem najboljšim, ki so sodelovali v foto natečaju Zimska idila.

          

Odpravili smo se nazaj v šolo, kjer smo zaključili z evalvacijo ter se polni vtisov podali domov.

Vesna Burjak, vodja UNESCO projekta Kralj Matjaž pod goro Peco

(Skupno 227 obiskov, današnjih obiskov 1)